Az ínhüvelygyulladás egy meglehetősen gyakori mozgásszervi betegség, mely nem csak az irodai dolgozókat érinti. A kézfejen, illetve a csuklóban található inak az ujjak mozgatása közben el-elcsúsznak a helyükön, az ínhüvelyben. Az ínhüvelyben az inak egy sikamlós folyadéknak köszönhetően könnyen el tudnak mozdulni, azonban a tartós, monoton terhelés következtében ez a folyadék felszívódhat, és az ínhüvely kiszáradhat. Ínhüvelygyulladás esetén az ín jobban ki lesz téve az ínhüvely falához való dörzsölésnek, és ez a dörzsölődés gyulladáshoz, fájdalomhoz vezethet.

Csuklófájdalom kézfájdalom kézfej fájdalma

Az említett fájdalom több helyen jelentkezhet, de a legjellemzőbb az ujjakban, a csuklóban, a kézfejben illetve az alkarban felmerülő kellemetlen érzés, ritkább esetben lázzal kísérve. Ennek leggyakoribb kiváltó oka a kitartó, monoton terhelés, például számítógép használat, egerezés, gépelés, de akár bizonyos házimunkák is kiválthatják, mint például ablaktisztítás, krumplihámozás stb. tehát bármi ami a karban lévő inakat tartósan igénybe veszi.

Fontos, hogy az ínhüvelygyulladás kezelését az első fájdalmak megjelenése után mihamarabb elkezdjük. A legegyszerűbb kezelési javaslat a terhelés megszüntetése, amit viszont sok esetben nem tudunk megvalósítani, például ha munkavégzésünk során az adott mozdulat nem kikerülhető. Irodai munkát végzők körében sem kivitelezhető az egér illetve billentyűzet használat mellőzése, ugyanakkor ma már számos ergonomikus kiegészítő áll rendelkezésünkre, mellyel enyhíthetjük, vagy megszüntethetjük panaszainkat. Webshopunkban többféle kiegészítő közül válaszhatsz, amennyiben kérdésed merül fel velük kapcsolatban, keress minket bátran!