Már Gergő megszületése előtt elhatároztuk, hogy minél előbb tesztelni fogjuk, hogyan bírja a textilpelenkákat a pici. Részben az hajtott bennünket, hogy pénzt spóroljunk, ugyanakkor az is szempont volt, hogy csökkentsük a hulladék mennyiségét, ami óriási terhet ró a környezetre. Természetesen nem tudtuk, hogy a kicsi is mosipelus barát lesz-e :)

Gondoltunk magunkban, mi lehet ebben olyan bonyolult, hiszen Anyáink is textil pelenkát használtak, mi pedig milyen szépen felnőttünk, nemde? Sokszor szülőként elképzelünk valamit, a baba pedig keresztülhúzza a számításainkat.

Az első lépés az volt, hogy kitaláljuk, milyen mosipelust használjunk. Honnan szerezzük be őket? Több mosható pelenka webshop van a neten, mégsem éreztük azt, hogy az árak, a mosható pelenkák fajtái és a pelenkarendelés olyan egyszerű lenne. Részben ez is motivált minket arra, hogy létrehozzuk a Kíméld Magad Webáruházat, ahol igyekszünk minden felmerülő kérdésre válaszolni, és korrekt áron, olcsón elérhető mosható pelenkákat kínálni.

Mosható AIO pelenka borítókép - Kíméld Magad mosipelusok

Két típusú újszülöttekre való méretű mosipelussal kísérleteztünk. Az egyik az úgynevezett AIO - all in one pelenka. Itt a betét a pelenka külsőhöz van varrva, aminek számos előnye van:

  • nem csúszik el a betét
  • könnyen és gyorsan feladható és levehető a babáról.

Hátránya talán, hogy hosszabb a száradási ideje, így pelenka kezdőcsomagunkba több darabot is érdemes beszerezni belőle. Véleményünk alapján nagyobb újszülöttekre is jól passzol, a mi babánk majd 5 kilóval született, és mégis hónapokig tudta hordani ezt a típusú pelenkát.

 AIO pelenka újszülötteknek jó nedvszívó képességgel

Legközelebb a pop-in típusú pelenkákkal való tapasztalatokról számolunk be, ami sajátossága, hogy a betét külön kivehető és mosható egy úgynevezett külső, vízhatlan héjból.