Ha a tartásunk javítása a célunk a deréktámasz kétségkívül az egyik legjobb ergonomikus kiegészítő. A deréktámaszok nemcsak a már kialakult problémák kezelésében, de azok megelőzésében is hatékony segítséget nyújtanak.

A deréktámaszt használhatjuk irodai széken, autóvezetés közben, de akár a kanapén ülve is. Az imént említett mindegyik használati mód közös pontja az, hogy a párna hatékonyan ki tudja tölteni a derék, és az ülés anyaga közti teret. Ennek a térnek a kitöltésével a tartóizmokra nehezedő nyomás csökken, a terhelést maga a párna veszi át. Az izmok ezáltal kevésbé fáradnak el, így csökken a derék- és hátfájás. A krónikus fájdalom oka egyébként a folyamatos terhelés, az izmok szükségtelen feszülése, melyek hosszas ülőpozícióban eltöltött idő alatt nem tudnak ellazulni.

A deréktámasz kitölti a hát és a szék támlája közötti teret és csökkenti az izmok terhelését

A derék ívének megfelelő megtámasztásával nem csak az egészségtelen nyomás csökkenthető. A gerincoszlop ismét felveszi optimális görbületét, így hosszú távon a gerincsérv kialakulásának esélye is csökken. Ha valaki gyakran, vagy sokat utazik, a deréktámasz szinte kötelező társa kell legyen minden közlekedési eszközön. A derék és a gerinc megfelelő alátámasztása nem engedi a sokszor makacs, visszatérő fájdalom megjelenését.

Az említett tartásjavító funkció testünk többi részére is optimálisan kihat. Általában a rossz tartás, a görbe hát nem csak derekat, hanem a nyakunkat, vállunkat is érinti. Ha megfelelően kihúzzuk magunkat a székünkben, akkor azzal legtöbbször a nyak, és a fej pozíciója is korrigálható. Ez javítja a vérkeringést, csökkenti a nyak és fejfájás kialakulását. Ha mindezek mellett óránként felállunk a székből, és megtartjuk a sokat emlegetett 6-8 perc pihenőidőt, hosszú távon is tehetünk a testünk épségéért.

Deréktámaszunkat itt találod