Cikkek RSSMosható pelenka teszt - újszülött Pop in pelenkák

A pop-in típusú pelenkánál egy (vagy több) jó nedvszívó képességű betét kerül a PUL anyagból készült vízhatlan külső héjba. A külső vízálló réteg nagyon könnyen tisztítható, és gyakorlatilag egy letörlés után száraz is. A cserélhető betétek pedig a külsőből kivéve könyebben száradnak, mint az AIO pelenka.

Olvasson tovább

Párásító vagy diffúzor?

A hideg párásítók előnye, hogy anélkül teremtenek kellemes klímát a lakásban, hogy az ember hőérzetét megnövelnék. A vizet forralás nélkül, ultrahangos technológiát alkalmazva bontják apró részecskékre, és azt a levegőbe permetezik. Segítségükkel beállítható a lakásban az optimális páratartalom, annak számos pozitív élettani hatásával együtt. Érzékeny bőrűeknek a párásítás kifejezetten ajánlott, ezzel is óvva a bőrt a kiszáradástól, de száraz, makacs köhögés esetén is jótékony hatással bír. A párásítókat, amelyek illóolajok párologtatására is alkalmasak, más néven diffúzornak nevezik. Az illóolajokat permetté bontva, és a szoba légterébe kifújva az emberi test könnyebben be tudja őket fogadni. A megfelelő illóolajokat használva a párásítók aromaterápiás készülékként funkcionálnak. Levendulát vagy citromot párologtatva például nyugtató, feszültséget enyhítő hatást érhetünk el. Teafa olajat használva nem csak kellemes illatot...

Olvasson továbbÍnhüvelygyulladás

Az ínhüvelygyulladás egy meglehetősen gyakori mozgásszervi betegség, mely nem csak az irodai dolgozókat érinti. A kézfejen, illetve a csuklóban található inak az ujjak mozgatása közben el-elcsúsznak a helyükön, az ínhüvelyben. Az ínhüvelyben az inak egy sikamlós folyadéknak köszönhetően könnyen el tudnak mozdulni, azonban a tartós, monoton terhelés következtében ez a folyadék felszívódhat, és az ínhüvely kiszáradhat. Ínhüvelygyulladás esetén az ín jobban ki lesz téve az ínhüvely falához való dörzsölésnek, és ez a dörzsölődés gyulladáshoz, fájdalomhoz vezethet.

Olvasson tovább