A hideg párásítók előnye, hogy anélkül teremtenek kellemes klímát a lakásban, hogy az ember hőérzetét megnövelnék. A vizet forralás nélkül, ultrahangos technológiát alkalmazva bontják apró részecskékre, és azt a levegőbe permetezik. Segítségükkel beállítható a lakásban az optimális páratartalom, annak számos pozitív élettani hatásával együtt. Érzékeny bőrűeknek a párásítás kifejezetten ajánlott, ezzel is óvva a bőrt a kiszáradástól, de száraz, makacs köhögés esetén is jótékony hatással bír.

Illóolaj tölthető a párásítóba

A párásítókat, amelyek illóolajok párologtatására is alkalmasak, más néven diffúzornak nevezik. Az illóolajokat permetté bontva, és a szoba légterébe kifújva az emberi test könnyebben be tudja őket fogadni. A megfelelő illóolajokat használva a párásítók aromaterápiás készülékként funkcionálnak. Levendulát vagy citromot párologtatva például nyugtató, feszültséget enyhítő hatást érhetünk el. Teafa olajat használva nem csak kellemes illatot kapunk, hanem annak antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonsága eredményeképp a levegőben található baktériumokat, gombákat is semlegesíthetjük.

Párásítóink egy része LED világítással is rendelkezik, ami az illatterápia mellett fényterápiás célokat is szolgál. A megfelelő színű háttérfényt beállítva az eszközön egyszerűen varázsolhatunk nyugodt hangulatot a szobába.

A hidegpárásítók vagy diffúzorok tehát rendkívül pozitív élettani hatással bírnak, mindemellett használatuk maximálisan biztonságos. A gyertyával, mécsessel történő párologtatással szemben itt nincs hőforrás, mely sérüléseket okozhat. Emiatt kisgyerekes, vagy benti állatot tartó háztartásokban is biztonsággal használható. Ha a párásítóban a víz mennyisége egy adott szint alá csökken, az automatikusan kikapcsol, így feledékenyek is nyugodtan használhatják.